Observatør: IS generobrer syrisk by efter stort baghold

Albu Kamal er igen på Islamisk Stats hænder, melder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Albu Kamal er igen på Islamisk Stats hænder, melder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

Islamisk Stat har igen erobret den syriske grænseby Albu Kamal, som ellers torsdag af den syriske regeringshær blev meldt befriet.

Det er Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR), som via lokale kilder rapporterer fra grænsebyen.

»Islamisk Stat har generobret Albu Kamal helt. Syriens regeringshær og dens allierede befinder sig nu en til to kilometer fra bygrænsen,« siger Rami Abdel Rahman, som driver SOHR fra England.

Generobringen er sket efter »baghold, bilbomber og bombeangreb«.

»Dette har været Islamisk Stats største baghold. De lokkede modstanderne til at tro, at de havde indtaget byen,« siger Abdel Rahman.

Albu Kamal ligger ved floden Eufrat nær grænsen til Irak i et området, hvor Islamisk Stat har stået stærkt.

Byen lå centralt i kalifatet, der blev udråbt i 2014 fra Mosul i Irak. Det strakte sig op langs Eufrat til syriske Deir al-Zor og videre.

Albu Kamal er den sidste egentlige by, som IS fortsat besidder i Syrien, og dermed var det torsdag en stor historie, da IS var fordrevet.

Et af Hizbollahs medier i Libanon skrev forleden, at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi befandt sig i byen, da syriske styrker - sammen med Hizbollah - kæmpede mod IS. Det er ikke bekræftet.

Baghdadi lever et liv i skyggen. Han optræder meget sjældent offentligt, og han er flere gange blevet meldt både såret og dræbt. Men ingen har bekræftet de påstande.

/ritzau/AFP