Obamas sundhedsreform... Hvad var det nu, den hed?

Mens Obamas sundhedsreform er det store stridsemne under budgetforhandlingerne i Kongressen, kan amerikanerne selv ikke finde hoved og hale i reformen, når de bliver spurgt.

Den amerikanske talkshow-vært Jimmy Kimmel gik på gaden for at spørge amerikanerne om, hvad de mener om The Affordable Care Act, hvis folkelige navn er Obamacare. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budgetforhandlingerne i USA er kollapset på anden dag. De amerikanske politikere kæmper i Kongressen om at blive enige om en finanslov, men præsident Obamas sundhedsreform, bedre kendt som Obamacare,er en stor stopklods i den proces.

Bevæger man sig væk fra de politiske skænderier i Kongressen, er billedet af sundhedsreformen ikke meget bedre. Talkshow-værten Jimmy Kimmel lagde tirsdag en video på YouTube, som udstiller den almindelige amerikaners viden til Obamacare, og den blev straks et viralt hit på Twitter og de amerikanske nyhedssider.

»Som I måske ved, er Obamacare det mere populære navn for vores sundhedsreform Affordable Care Act, de to navne dækker altså over den samme ting. Men se med her, vi har fundet nogle amerikanere, som ikke er klar over det - det skulle dog ikke afholde dem fra at give deres mening til kende,« siger Jimmy Kimmel i sit oplæg til indslaget.

Ud fra svarene i videoen er amerikanerne stærke fortalere for Affordable Care Act, mens de fleste hader Obamacare. Samme sundhedsreform, men dybt forskellige meninger. Blandt andet mener én interviewperson, at Obamacare er anti-amerikansk, fordi reformen tvinger sundhedsvæsnet til at samarbejde med folk, det ikke har lyst til at samarbejde med. Omvendt er Affordable Care Act amerikansk, fordi det giver sundhedsvæsnet og de mennesker, der bruger det, mulighed for at vælge, hvem de vil arbejde sammen med.

Jimmy Kimmels udstilling af de adspurgte amerikanere har delt vandene i kommentarsporene på de amerikanske nyhedssider, hvor nogen griner, mens andre græder over, hvor lidt befolkningen sætter sig ind i de store politiske beslutninger.

Se klippet herunder: