Obamas seks sjoveste øjeblikke under den årlige middag for pressen

USAs præsident Barack Obama uddeler en skål ved den årlige middag for pressen. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI GRIPAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barack Obama er ikke bare USAs præsident. Han har også en god sans for humor. Det beviste han forleden under den årlige middag for pressen. Og han var sjov på bekostning af alle, inklusiv sig selv.

Under talen til årets White House Correspondance Dinner viste Barack Obama endnu engang, at han har mere selvironi og komisk timing end de fleste. Og det var både Hillary Clinton, Joe Biden, Senatet og ham selv, der stod for skud.

The White House Correspondance Dinner (WHCD) er den årlige middag mellem Det Hvide Hus og pressen. Hvert år holder den siddende præsident en tale, og helst en sjov én af slagsen. Nogle gør det bare bedre end andre.

Vi har samlet en række af præsident Obamas bedste jokes under årets tale.

Hele talen kan ses i videoen nederst i artiklen, men vi har også lagt link ind under hver joke, så du ikke behøver at se hele talen for at nyde de bedste øjeblikke.

1. Obama om Hillary Clintons nye levevilkår

Det er ikke længe siden, at Hillary Clinton annoncerede sit kandidatur som præsident i USA, og det skulle Obama naturligvis kommentere – nu, hvor hun allerede turnerer rundt i landet i sin trailer.

»For mange amerikanere befinder vi os stadig i en periode af dyb økonomisk usikkerhed. Jeg har en ven. For bare få uger siden tjente hun millioner af kroner om året. Nu bor hun i en trailer i Iowa.«

Se og hør joken lige her.

2. Obama om sin ’alternative’ Bucket-liste

En bucket-liste er et udtryk, amerikanerne bruger om en liste af ting, man vil gøre, inden man dør – eller i dette tilfælde inden man afslutter noget. Obama fandt dog på en lidt anden liste, der rimer med 'bucket'. Det er et bandeord og det starter med 'F'.

»Jeg er blevet spurgt, om jeg har en Bucket-liste. Til det svarede jeg nej. Men jeg har en liste, der rimer med bucket: ‘Gøre noget ved immigrationen’ – bucket. ‘Nye klimaregulereinger’ – bucket. Det er den rigtige ting at gøre.«

Se og hør joken lige her.

3. Obama om sin viceprædident Joe Biden og hans magiske skulder-massage

Joe Biden blev tidligere på året fanget i en lidt uheldig intim situation med forsvarsminister Ashton Carters kone. Og den situation skulle naturligvis også have lidt opmærksomhed.

»Jeg føler mig helt afslappet i dag. De der Joe Biden-skulder-massager er magiske. I skulle prøve én. (Pause) Nå, det har I måske allerede?«

Se og hør joken her.

4. Obama om tidligere vicepræsident Dick Cheney

Den tidligere vicepræsident Dick Cheney har tidligere kaldt Obama ’den værste præsident i hans livstid’. Den kommentar fik Dick Cheney lige tilbage i fjæset.

»Dick Cheney sagde, at jeg var den værste præsident i hans livstid. Det er interessant, for jeg synes, at Dick Cheney var den værste præsident i min livstid.«

Det er særligt sjovt, fordi det er almen kendt, at Dick Cheney havde usædvanlig meget indflydelse under George W. Bush' periode som præsident.

Se og hør joken lige her.

5. Obama om sin alder

White House-speaker John Boehner inviterede tidligere i år den 65-årige israelske premierminister Benjamin Netanyahu til at tale ved kongressen i Det Hvide Hus. Det var ret kontroversielt, da han gjorde det uden at rådføre sig med præsident Obama. Den hændelse fik også lige en kommentar med på vejen.

»Jeg ser så gammel ud, at John Boehner allerede har inviteret Netanyahu til at tale ved min begravelse.«

Se hvordan joken leveres her.

6. Obama om sin arv som præsident

Den republikanske og meget troende politiker, Michele Bachmann, udtalte tidligere på ugen, at Obama ville bringe dommedag tættere på som præsident. Altså i bibelsk forstand. Hvis det er sandt, så er det alligevel noget af en arv at efterlade, jokede Obama.

»Michele Bachmann forudså, at jeg ville bringe dommedag tættere på. Se, det er noget af en arv…hverken Lincoln eller Washington gjorde noget lignende.«

Se Michele Bachmann-joken her.