Obamas halvbror forsøger igen at få opmærksomhed med falsk fødselsattest

Barack Obamas halvbror har igen forsøgt at skabe postyr om den tidligere præsidents fødested, men fødselsattesten, han fremviser, er falsk.

Malik Obama. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY KARUMBA

Barack Obama har længe skullet forholde sig til Donald Trumps beskyldning om, at han faktisk skulle være født i Kenya. En beskyldning der, hvis den havde været sand, ville betyde, at Obama uretmæssigt blev valgt til præsident tilbage i 2009. Det er nemlig et krav for at kunne blive præsident, at man er født i USA.

Men der er intet bevis for, at påstanden er sand. Selv efter at Donald Trump for længst har erkendt, at Barack Obama er født i USA, skal han forholde sig til interessen for hans person – ikke mindst hans fødeland, som altså nu atter påstås at være Kenya og altså ikke USA, som Barack Obama ellers selv påstår.

Det er Barack Obamas Kenyanske halvbror, Malik Obama, der nu offentligt erklærer sin støtte til Donald Trumps tidligere påstand om, at Barack Obama fejlagtigt blev valgt til præsident i 2009, eftersom at det hviler på et falsk grundlag, hvis Barack ikke er født i USA.

Malik Obama fremviser på Twitter et dokument, der viser, at Barack blev født på The Coast Provincial Hospital i byen Mombasa i Kenya. Meget tyder på, at dokumentet er falsk. Avisen Sunday Nation har spurgt Malik Obama om dokumentets ægthed, hvortil han svar:

»Hvad skulle det her eller være? Det er sandheden.«

Falsk fødselsattest

Det hele hviler dog på et grundlag, der er meget usikkert. Den øvrige del af Obama-familien har offentligt afvist påstanden, som de blot mener, bunder i hungren efter opmærksomhed fra Malik Obama, der »lider af storebror-syndrom« og som mener at »den berømmelse, som Barack fik, den tilhører ham.«

Sideløbende har en sheriff fra Phoenix i delstaten Arizona oplyst, at han har brugt fem år på at efterforske sagen om Barack Obamas fødeland. Og den efterforskning har gang på gang vist, at fødselsattesten som Malik Obama fremviser er falsk.

Malik Obama er erklæret tilhænger af Donald Trump, og han lægger ikke skjul på sin sympati for USA's præsident. Således skriver han på Twitter:

»Jeg er en »Trumpeteer«, folkens.«

I en tidligere version af artiklen kom det til at fremstå, som om der kunne være hold i Malik Obamas beskyldning. Det er rettet.