Obama vil hjælpe Tyrkiet med at finde kupmagere

Under G20-topmødet i Kina drøfter Tyrkiet og USA kupmagere. Skytset rettes mod muslimsk præst i Pennsylvania.

På sidelinjen af et G20-topmøde mødtes præsidenterne for Tyrkiet og USA, Recep Tayyip Erdogan og Barack Obama. Scanpix/Saul Loeb Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hangzhou. USA vil ikke tøve med at anholde og dømme folk, der måtte være skyldige i kupforsøget mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Det forsikrede præsident Barack Obama søndag Erdogan i timerne før et G20-topmøde i Kina gik i gang.

Den tyrkiske regering anklager den muslimske præst Fethullah Gülen for at stå bag kupforsøget i Tyrkiet midt i juli. Gülen bor i dag i den amerikanske stat Pennsylvania.

- Vi vil sørge for, at de mennesker, som udførte disse aktiviteter, bliver stillet til regnskab ved domstolene, sagde Obama efter sit møde med Erdogan i den kinesiske by Hangzhou.

Der har forinden været voksende spændinger mellem de to Nato-allierede. Tyrkiet mener, at USA gør for lidt for at få Gülen anholdt og udleveret.

Omvendt har USA set med skepsis på den massive udrensning, som de tyrkiske myndigheder foretager i militæret, på universiteter og hos domstole.

Titusinder er blevet fjernet fra deres job, og mange tusinde er fortsat anholdt mistænkt for at have taget del i det militære kupforsøg.

Gülen selv har kategorisk afvist alle anklager mod ham.

/ritzau/AFP