Obama: Vi skal genfinde et fælles formål

Barack Obama begejstrede og bevægede knap 85.000 mennesker på et fyldt stadion, da han tidligt fredag morgen dansk tid talte på Demokraternes konvent. POUL HØI: Vil Obamas store tale fænge i Hvidtølskøbing?

Foto: EMMANUEL DUNAND / Scanpix

Barack Obama kvitterede tidligt i morges dansk tid for nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat med en tale foran knap 85.000 ellevilde tilhørere på 45-årsdagen for Martin Luther Kings "I have a dream"-tale.

Obama kom med en stærk appel til alle amerikanere om at genfinde et fælles formål for hele nationen og lægge Bush-regeringens forfejlede politik bag sig. Han indledte med et stærkt angreb på modkandidaten John McCain, som han beskyldte for at ville fortsætte de seneste otte års politik.

Derudover kom han med konkrete bud på, hvad han vil gøre som præsident. Han lovede blandt andet skattelettelser til arbejderfamilier og ikke til store firmaer, der flytter job ud af USA. Desuden vil han gøre USA uafhængig af olie fra Mellemøsten og investere et beløb svarende til knap 760 milliarder kroner i grøn energi, som også vil skabe arbejdspladser. Under Obama skal der også ansættes flere skolelærere til højere løn, og ingen amerikaner må gå rundt uden at have råd til en sundhedsforsikring.

/ritzau/