Obama talte til middelklassen i sin årlige tale til nationen

USAs præsident, Barack Obama, fokuserede i sin State of the Union-tale på skattereformer og bedre forhold for den amerikanske middelklasse. »Dette land klarer sig bedst, når alle får en fair chance,« slog han fast.

Foto: MARK WILSON.
Læs mere
Fold sammen

USA: Det går godt for den amerikanske økonomi, sagde USAs præsident, Barack Obama, da han tirsdag aften lokal tid holdt sin sjette State of the Union-tale foran landets lovgivende forsamling, Kongressen. I den årlige tale, som karakteriseres som et af årets vigtigste politiske begivenheder i USA, udlagde præsidenten nationens tilstand.

Med dette års tale fokuserede præsidenten særligt på den amerikanske middelklasse, for selvom landet oplever et økonomisk opsving, mærker middelklassen ikke meget til det. Derfor lagde Barack Obama som ventet op til skattereformer og bedre arbejdsforhold, blandt andet betalte sygedage og bedre børnepasningsmuligheder, for middelklassefamilier.

Præsidenten pointerede ligeledes, at han vil forsøge at rette op på den store økonomiske ulighed ved at hæve skatterne for USAs rigeste.

»Dette land klarer sig bedst, når alle får en fair chance, alle gør deres del, og alle spiller efter de samme regler,« sagde præsidenten fra talerstolen.

De øgede skatter skal blandt andet bruges til at styrke muligheden for at uddanne middelklassen, og Barack Obama opfordrede ligeledes Kongressen til at lukke skattemæssige smuthuller »der fører til ulighed«.

»Vi kan bruge pengene til at hjælpe flere familier med at betale for børnepasning og sende deres børn på college,« sagde han.

Udover at tale om skattereformer, talte præsidenten også om nationens krigsaktiviteter i Irak, Syrien og Islamisk Stat og om urolighederne i Ukraine. Han opfordrede til, at man ikke kun bruger våben, men også benytter sig at diplomatiske løsninger.