Obama støtter Clinton i ny video: Jeg tror aldrig, der har været nogen mere kvalificeret

Obama kaster nu hele sin person ind i valgkampen på Hillary Clintons side.

USA-OBAMA/MILITARY
Foto: CARLOS BARRIA

WASHINGTON: Præsident Barack Obama gik torsdag aften ud og for første gang støttede den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, efter hendes store sejr tirsdag, hvor hun i det sidste store primærvalg vandt både Californien og New Jersey over hendes partimodstander, Bernie Sanders.

Obama vil nu føre kampagne sammen med Hillary Clinton frem til præsidentvalget i november i et forsøg på at bremse republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, der er stormet frem og vundet sit partis kandidatur overbevisende.

Obama udsendte en video, der fortalte, hvorfor han støtter Hillary Clinton.

»Hun er uden tvivl den bedste kandidat, og jeg har arbejdet sammen med hende i mange år og ved, at hun er hård og målrettet og går ind for de amerikanske værdier, vi alle har«, sagde Obama i videoen.

»Jeg ved, hvor vanskeligt dette job kan være, det er derfor jeg ved, at Hillary vil være så god til det. Faktisk tror jeg ikke, at der nogensinde har været nogen mere kvalificeret til dette embede,« tilføjede præsidenten.

Og allerede i næste uge går det løs med det første kampagnemøde i Wisconsin, hvor Clinton og Obama for første gang vil optræde sammen siden valgene i 2012.

Bernie Sanders var tidligere torsdag i Det Hvide Hus for at drøfte det videre forløb med Obama, efter sit nederlag til Hillary. Hans valgkampagne har været imponerende og han har formået at samle en række helt nye vælgere, som det er vigtigt for demokraterne at fastholde nu, hvor Clinton er blevet partiets endelige kandidat.

Sanders hævdes fortsat at være meget skuffet, men kilder i Det Hvide Hus sagde, at det var Obamas håb, at Sanders i løbet af kort tid vil kaste hele sin støtte ind på at få Clinton valgt. Men før det sker, skal der formentlig en række løfter fra Clinton til, således at Sanders kan gå ud og fortælle sine vælgere, at deres entusiasme vil blive hørt, hvis Clinton bliver præsident.

Sanders har skabt en veritabel bevægelse, og det er kun et år siden, at han blev medlem af partiet. Hans politiske synspunkter ligger klart på demokraternes absolutte venstrefløj, og det er nu planen at få Hillary Clinton til at give Sanders nogle indrømmelser, der kan overtale senatoren til støtte Clinton over for sine egne vælgere.

Men der var i går ingen tvivl om, at Sanders i sidste øjeblik vil føre kampagne sammen med Hillary Clinton f.eks. i interview og når han er ude og tale med folk.

Det er nu vigtigt for demokraterne at udarbejde en strategi, der kan imødegå Donald Trump, som hidtil ikke har kunnet vinde over Clinton. Men han har de seneste uger indhentet hende i meningsmålingerne, og der har været en enkelt måling, der viste en lille sejr til Trump.

Obama har ikke kunne vente med at kaste sig ind i denne valgkamp. Og på en måde giver han Clinton det nødvendige løft. Obama har humor. Det har Hillary Clinton sjældent. Så det alene kan give Clinton et ekstra skub.

Se Obamas støttevideo til Hillary Clinton her: