Obama: Sexskandale har ikke skadet USA

Ifølge Barack Obama er der foreløbig »ingen beviser« for, at general David Petraeus’ sidespring har ført til brud på den nationale sikkerhed.

USAs præsident, Barack Obama, holdt pressemøde onsdag aften dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er indtil videre ingen tegn på, at fortroligt materiale er blevet lækket som følge af den afgåede general David Petraeus’ sexskandale, som har fået Petraeus til at gå af som chef for efterretningstjenesten CIA.

Det fastslår USAs præsident, Barack Obama, på et pressemøde onsdag aften dansk tid.

- Der er foreløbig ingen beviser for, at fortrolige informationer er blevet videregivet eller på nogen måde har haft en negativ virkning på vores nationale sikkerhed, siger Barack Obama.

Han peger på, at general Petraeus selv nåede frem til konklusionen om, at han ikke levede op til standarden for at arbejde for CIA og derfor tog konsekvensen.

Præsidenten fastslår desuden, at David Petraeus har haft en imponerende karriere i det amerikanske militær, hvor han blandt andet har gjort tjeneste i Irak og Afghanistan. Obama håber, at sexskandalen »bliver en fodnote i en i øvrigt flot karriere«.

Forbindelsen mellem David Petraeus og elskerinden Paula Broadwell blev opdaget, da en anden kvindelig bekendt af Petraeus, den 37-årige Jill Kelly, gift og mor til to børn, modtog en række chikanemails, der truede hende til at holde sig fra David Petraeus. Afsenderen viste sig efter en FBI-undersøgelse at være Paula Broadwell.

Om David Petraeus har været for åbenmundet under deres forhold, der strakte sig over adskillige måneder og ind i hans CIA-karriere, blev et varmt spørgsmål, efter at det er kommet frem. at Paula Broadwell i en tale på et universitet i Denver måske løftede sløret for, hvordan CIA kan have opereret i Libyen.

I sin tale sagde hun ifølge CNN, at et anneks bag det amerikanske konsulat, som den 11. september blev angrebet, blev brugt som fængsel, og at angriberne ville forsøge befri fangerne.