Obama retter en bredside mod Trump og mænd generelt

Mænd synes at have lidt problemer for tiden, sagde Obama i tale i Paris med henvisning til #MeToo-kampagnen.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama langede endnu en gang ud efter sin efterfølger, Donald Trump, da han lørdag mødtes med virksomhedsledere i Frankrigs hovedstad, Paris. / AFP PHOTO / Martin BUREAU Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama langede endnu en gang ud efter sin efterfølger, Donald Trump, da han lørdag mødtes med virksomhedsledere i Frankrigs hovedstad, Paris.

Under en tale til mediechefer, finansfolk og akademikere i netværket Les Napoleons beklagede Obama atter, at præsident Donald Trump tidligere på året meddelte, at han ville tilbagekalde USA's tilslutning til FN's klimaaftale fra 2015.

Obama kaldte således Trumps handling for et "midlertidigt fravær af amerikansk lederskab".

Da Obama blev bedt om at opliste fremtidige lederskabskvaliteter, slog han til lyd for "mere fokus på at få kvinder på topposter".

- For mænd synes at have lidt problemer for tiden, sagde Barack Obama med henvisning til #MeToo-debatten, der sætter fokus på seksuel chikane og seksuelle overgreb.

- Nu er det ikke for at generalisere, men kvinder lader til at have mere format end mænd, dels på grund af deres socialisering, sagde den 56-årige demokrat, som forlod præsidentposten i USA i januar.

/ritzau/AFP