Obama-par chokeret over spansk togtragedie

USAs præsident og hustruen er rystet over den spanske togulykke, der kostede 80 personer, herunder seks amerikanere, livet onsdag aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Den amerikanske præsident, Barack Obama, forklarer torsdag, at han er chokeret over den tragedie, der har ramt Spanien, efter en voldsom togulykke onsdag aften indtil videre har kostet 80 mennesker livet og kvæstet yderligere 178 personer. Det skriver AFP.

»Michelle og jeg er chokeret og meget berørt af nyheden om den tragedie, der har ramt Santiago de Compostela i Spanien,« siger Barack Obama i en officiel meddelelse.

»I dag sørger det amerikanske folk med vores spanske venner, som er i vores tanker og bønner. Vi er klar til at give enhver form for hjælp i de svære dage forude,« siger præsidenten.

Ifølge AFP er seks amerikanere kvæstet, mens NBC News rapporterer, at den ene af de seks er afgået ved døden.

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark undersøger i øjeblikket, om der er danskere blandt de døde eller tilskadekomne.

Officielle kilder bekræfter, at det var den voldsomme fart, som var skyld i onsdagens ulykke.

Det er efterfølgende kommet frem, at den ene af de to lokoførere er blevet citeret for at have sagt, at han med voldsom fart overskred den 80 kilometers hastighedsbegrænsning, der er i den kurve, hvor ulykken skete. Ifølge avisen El País indrømmer lokoføreren at have kørt op mod 200 kilometer i timen.

Den administrerende direktør i det statsejede togselskab har forsikret befolkningen, at man hurtigt vil finde en forklaring på tragedien. Myndigheder har meddelt, at man har fundet den sorte boks, som har registreret informationer om hastighed, kommunikation og eventuelle fejl på toget op til ulykken.