Obama om IS-offensiv: Vi har ingen strategi endnu

Barack Obama har endnu ikke udviklet en bred plan for, hvordan Islamisk Stat skal bekæmpes.

Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA og præsident Barack Obama har på nuværende tidspunkt ikke udtænkt en større plan for, hvordan den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) skal bekæmpes.

Obama sagde torsdag ifølge Reuters, at han stadig overvejer, hvordan IS skal bekæmpes i Syrien, hvor IS kæmper mod landets regeringsstyrker. I forvejen har USA sat kampfly ind for at bekæmpe IS’ oprørsstyrker i det nordlige Irak.

»Vi har ikke en strategi endnu,« sagde Obama torsdag på et pressemøde.

Barack Obama indsatte tidligere på ugen amerikanske overvågningsflyvninger i Syrien. Det har skabt spekulationer om, at USA var tæt på at udvide luftangrebene fra Irak til også Syrien.

Obama, der for et år siden afviste at indlede luftangreb i Syrien for at straffe Syriens præsident Bashir al-Assads brug af kemiske våben i den igangværende borgerkrig, har været skeptisk over for at blive involveret i den interne konflikt.

Halshugningen af den amerikanske journalist James Foley tidligere i august, har dog fået den amerikanske præsident til at overveje at også slå til mod IS i Syrien, skriver Reuters.

Obama går ifølge Reuters efter en bred plan, der ikke er begrænset til kun en militær indsats, men også en styrkelse af den irakiske regering og det anstrengte forhold mellem shiit- og sunnimuslimer i landet.

»Min prioritet er på dette punkt at sørge for, at de landvindinger, som IS har opnået i Irak bliver skubbet tilbage, og at Irak har mulighed for at lede sig selv effektivt og stabilt,« sagde Obama torsdag.