Obama og Castro giver hinanden hånden

USAs præsident og Cubas præsident arbejder på at forbedre forholdet mellem landene. Derfor var det meget symbolsk, da Barack Obama og Raul Castro på et topmøde i Panama gav hinanden hånden.

Foto: PANAMA PRESIDENCY. Den amerikanske præsident, Barack Obama, og den cubanske præsident, Raul Castro, gav fredag hinanden et håndtryk ved et topmøde i Panama.
Læs mere
Fold sammen

PANAMA: Den amerikanske præsident, Barack Obama, og den cubanske præsident, Raul Castro, gav fredag hinanden et håndtryk ved et topmøde i Panama. Håndtrykket er en symbolsk gestus, som viser, at Cuba og USA er ved at genoprette en diplomatisk forbindelse efter at have været fjender siden Den Kolde Krig. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et pressebillede viser Obama og Castro, begge iført mørke jakkesæt, mens de i en mindre gruppe af andre inviterede ledere, udveksler ord med hinanden. En embedsmand fra Det Hvide Hus bekræfter, at de to præsidenter gav hinanden hånden og kort talte sammen.

»Det var uformelt, og der var ikke en indholdsmæssig samtale mellem de to ledere,« sagde embedsmanden ifølge Reuters.

Det forventes, at de to præsidenter allerede lørdag mødes igen for at tale om deres bestræbelser for at genoprette et diplomatisk forhold, øget handel og muligheden for at rejse mellem de to lande.

Cuba er på USAs terrorliste, men meget tyder på, at Barack Obama er tæt på at fjerne landet fra listen, som det amerikanske udenrigsministerium torsdag rådede præsidenten til i en officiel anbefaling.