Obama: Netanyahus valgsejr slukker alt håb om palæstinensisk stat

USA ønsker fortsat en tostats-løsning, selv om Benyamin Netanyahu har slået fast, at det ikke kommer til at ske i hans tid som israelsk premierminister. Nu overvejer Obama det næste skridt.

Arkivfoto. USA ønsker fortsat en palæstinensisk stat, selv om Benyamin Netanyahu har slået fast, at det ikke kommer til at ske i hans tid som israelsk premierminister. Obama overvejer næste skridt. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er noget nær umuligt at tro på en tostatsløsning i konflikten mellem Israel og Palæstina, så længe Benjamin Netanyahu er israelsk premierminister. Det siger USAs præsident, Barack Obama, i et interview med Huffington Post, skriver Reuters.

I den netop overståede valgkamp, som Netanyahu trak sig sejrrigt ud af, understregede den israelske premierminister, at der ikke kommer nogen palæstinensisk stat, så længe han har noget at skulle have sagt.

På den baggrund må USA nu overveje næste træk, siger Obama.

»Vi tror på ham, når han siger, at det ikke kommer til at ske i hans tid som premierminister. Dermed må vi overveje, hvilke andre løsninger der findes, for at der ikke opstår en kaotisk situation i regionen,« siger han til Huffington Post.

Forholdet mellem Barack Obama og Benjamin Netanyahu er mildest talt køligt, hvilket blev understreget, da den israelske premierminister for nylig - bag om ryggen på Obama - blev inviteret til at tale i den amerikanske kongres af præsidentens republikanske modstandere.

Efter Netanyahus valgsejr tidligere på ugen har han talt i telefon med Obama, som i avisinterviewet giver sin udlægning af samtalen.

»Jeg gav udtryk for, at det på grund af hans udtalelser før valget bliver svært en finde en vej, hvor folk for alvor tror, at forhandlinger er mulige. Jeg sagde til ham, at vi fortsat mener, at en tostatsløsning er den eneste vej frem, når det handler om Israels sikkerhed på sigt«.