Obama mødes med de pårørende efter massakren i Orlando

USA må handle for at stoppe skyderier og "hjemmedyrkede" terrorister, ellers fortsætter volden, siger Obama.

Præsident Barack Obama studerer den T-shirt, som borgmesteren i Orlando, Buddy Dyer, overrakte ham ved ankomsten til byen torsdag aften dansk tid. Reuters/Carlos Barria
Læs mere
Fold sammen

Orlando: Præsident Barack Obama ankom torsdag aften dansk tid til Orlando i Florida, hvor han skal mødes med nogle af de efterladte og overlevende efter weekendens blodige massakre på en natklub for homoseksuelle.
En bevæbnet mand trængte natten til søndag ind på natklubben Pulse og åbnede ild. Han dræbte 49 mennesker og sårede et lidt større antal.
Det Hvide Hus sagde forud for besøget, at Obama ønsker at vise, at hele landet står skulder ved skulder med Orlando og LGBT-miljøet - lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede.
»Der findes ikke en mere håndgribelig måde at vise sin støtte end ved at rejse til den by, hvor denne frygtelige begivenhed fandt sted,« sagde Det Hvide Hus' talsmand Eric Schultz forud for besøget.
Det er ventet, at præsidenten vil komme med en kort udtalelse, efter han har holdt møder med familier og pårørende samt politi og redningsarbejdere.
Med sig har Obama sin vicepræsident, Joe Biden, og to senatorer: republikaneren Marco Rubio og demokraten Bill Nelson, som begge er valgt i Florida.
23 af de overlevende fra natklubben Pulse er fortsat hospitalsindlagt. Af dem meldes seks i kritisk tilstand.
/ritzau/dpa