Obama kendte offer for kirkeskyderi

USAs præsident, Barack Obama, er dybt berørt over skyderiet i en kirke i South Carolina. Han opfordrer til et holdningsskifte i forhold til skydevåben og vold.

Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Denne slags skyderier med mange ofre er en tragedie. Vi sender vores tanker og bønner til de dræbte og deres familier.«

Sådan lød det fra præsident Barack Obama på et pressemøde torsdag, efter ni personer var blevet dræbt under et skyderi i en kirke i Charleston, South Carolina onsdag.

Det var en rørt præsident, der stod foran pressen og fortalte, at han kendte en række personer, der kommer i kirken i Charleston. Også en af de dræbte, en 41-årig mand, der var præst i kirken og senator i delstatens parlament.

Obama slog fast, at USA er nødt til at ændre holdning til skydevåben, vold og lovgivningen på området.

»Jeg har deltaget i for mange af disse pressemøder. Vi har ikke alle fakta på plads, men endnu engang ser det ud til, at uskyldige mennesker er blevet dræbt, fordi en person, der ønskede at påføre andre skade, ikke havde nogen problemer med at få skaffet en pistol,« sagde han.

Tidligere torsdag kom det frem, at den mistænkte for skyderiet havde fået en pistol i fødselsdagsgave tidligere på året. Der er tale en 21-årig mand, der torsdag blev anholdt i nabodelstaten North Carolina.

Politiet i Charleston har på et pressemøde meddelt, at den mistænkte mand var samarbejdsvillig under anholdelsen, og at ingen andre ser ud til at være involveret i skyderiet. Barack Obama oplyser, at FBI efterforsker skyderiet som en hadforbrydelse.

I alt mistede tre mænd og seks kvinder livet under skyderiet.