Obama joker om toårig prins i badekåbe: Brud på etiketten

Præsident Barack Obama ristede politiske venner og fjender ved den årlige pressemiddag i Washington.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington DC: Den amerikanske præsident, Barack Obama, gjorde grin med både sig selv og andre politikere, da han lørdag aften for sidste gang var vært for den årlige middag med Det Hvide Hus' pressekorps.

- Om bare seks korte måneder er jeg officielt en "lame duck" (handlingslammet, red.). Kongressen vil fuldstændig afvise min autoritet, og republikanske ledere vil ikke tage telefonen, når jeg ringer. Og det vil tage tid at vænne sig til, sagde Obama om tiden efter 8. november, når vælgerne har peget på hans afløser.

Traditionelt får gæsterne ved White House Correspondents' Dinner og tv-seere mulighed for at opleve deres præsident fra en mere løssluppen side end normalt.

Typisk sker det ved, at præsidenten river vittigheder af sig om både sig selv, nyhedsmedier og politikere.

- Jeg ved, at præsidenten vil lave lidt sjov med sig selv, sagde Josh Earnest, talsmand for Det Hvide Hus, inden Obama, ulasteligt klædt i smoking, gik på talerstolen.

For øvrigt til tonerne af country-hittet "You're Gonna Miss Me When I'm Gone".

- Selv visse udenlandske ledere ser frem til min afgang. Sidste uge dukkede prins George op til vores møde i en badekåbe. Det var et slag i ansigtet. Et klart brud på protokollen, sagde Obama om sit besøg i Storbritannien for nylig, hvor han havde lejlighed til at hilse på prins Williams toårige søn.

De håbefulde kandidater til at overtage præsidentposten blev der også gjort sjov med. Blandt andet da Obama talte om, at han ligger højt i popularitetsmålinger.

Til latterbrøl fra forsamlingen lød det fra præsidenten, at han ikke havde været så høj, siden han gik på universitetet.

- Selv mine rådgivere kan ikke forklare de bedre målinger. Hvad har ændret sig? Ingen kan forklare det, sagde han - hvorefter billeder af republikanerne Ted Cruz og Donald Trump dukkede op på en storskærm.

Den 74-årige præsidentkandidat Bernie Sanders blev af Obama kaldt "Det Demokratiske Partis nye, friske ansigt".

- Bernie, du ligner en million. Eller sagt så du forstår det. Du ligner 37.000 donationer på hver 27 dollar, lød det i en henvisning til, at Sanders' valgkampagne finansieres af mange små bidrag.

Donald Trump, farverig favorit til at blive Republikanernes kandidat ved valget i november, deltog ikke i lørdagens festligheder på hotel Washington Hilton.

- Er denne middag ikke fin nok for The Donald? Hvad kan han mon lave i stedet? Sidder han hjemme og spiser en Trump-bøf og tweeter fornærmelser til Angela Merkel, undrede Obama sig.

/ritzau/