Obama indledte valgdag med en basketballkamp

Den amerikanske præsident fastholdt basketballtradition, efter at han havde stemt allerede før valgdagen.

Præsident Barack Obama iført sin baseballkasket fra Chicago White Sox ankommer til basketballbane nær Washington D.C. for at spille sammen med venner. Den amerikanske præsident fastholdt en basketballtradition, efter at han havde gjort sin borgerpligt med at stemme allerede før valgdagen. Scanpix/Nicholas Kamm Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Er det amerikanske præsidentvalg et hopskud efter en dribling? Det er det for præsident Barack Obama, som tidligt på valgdagen deltog i en rituel basketballkamp, mens amerikanerne stod i kø ved stemmeboksene.

Ligesom ved valgene i 2008 og i 2012 gik Obama på basketballbanen med venner.

Den amerikanske præsident fastholdt basketballtraditionen, efter at han havde gjort sin borgerpligt og stemt allerede før valgdagen for at støtte bestræbelser på at få vælgerregistrering og valg gennemført hurtigt.

Obama forlod Det Hvide Hus tidligt på morgenen, da valglokalerne skulle til at åbne.

Den amerikanske leder var iført afslappet tøj og en baseballkasket, da han begav sig ud på en kort tur gennem den amerikanske regeringshovedstad til Fort McNair.

Den 55-årige Obama, som afslutter sin anden præsidentperiode i januar, kom galt af sted under en basketballkamp i 2010, hvor han måtte sys med 12 sting.

En modstanders albue ramte "uforsætligt" præsidentens læbe. Det var under kamp med venner og familie.

Obama har spillet basketball siden sin ungdom og benytter jævnligt banen i Det Hvide Hus. Af og til lægger stjernerne også vejen forbi.

Til en fødselsdag har Obama blandt andet haft inviteret Cobe Bryant og Earvin "Magic" Johnson til at spille med.

/ritzau/AFP