Obama hylder dræbte som patrioter

Skyderiet på Washington Navy Yard har kostet mindst fire personer livet. Præsident Obama hylder de dræbte og lover, at de ansvarlige skal stilles til regnskab.

Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: De ansvarlige for mandagens skyderi på hovedkontoret for den amerikanske flåde skal stilles til regnskab. Det sagde præsident Barack Obama ved et pressemøde mandag aften dansk tid.

»Vi skal gøre, hvad vi kan, for at få fat i de ansvarlige. I mellemtiden sender vi vore tanker til familierne til de dræbte og sårede,« sagde præsidenten og tilføjede:

»Dette er et angreb rettet mod militært og civilt personel - mennesker, som gik på arbejde for at beskytte os. De er patrioter,« sagde Obama og fortalte, at han løbende opdateres om situationen på Washington Navy Yard.

»De ansatte i marinen kender risikoen ved at tjene USA i udlandet. I dag mødte de noget, de ikke kunne forvente at møde hjemme,« sagde præsidenten.

Mindst fire personer mistede ifølge nyhedsbureauet Reuters livet ved skyderiet, mens mindst otte andre er alvorligt såret. Det er uklart, hvor mange gerningsmænd, der står bag skyderiet, men ifølge Washington Post kan det dreje sig om tre personer, hvoraf én skulle være blevet dræbt.

Skyderiet brød ud mandag eftermiddag dansk tid, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen. Det er derfor uklart, hvad der er årsagen til skyderiet, ligesom det også er uklart, hvem der står bag.