Obama har tilkaldt førstehjælp til sin sundhedsreform

Det Hvide Hus har store problemer med den hjemmeside, hvor amerikanerne kan tilmelde sig den nye sundhedsreform. En ekspert er blevet hasteindkaldt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjemmesiden for Obamas hjertebarn - sundhedsreformen - har haft så store startvanskeligheder den seneste måned, at præsidenten akut har tilkaldt en ekspert til at løse sidens problemer, skriver britiske The Guardian.

Manden, der skal give den førstehjælp, er IT-eksperten Jeffrey Zients.

»Ved udgangen af november vil healtcare.gov arbejde problemfrit for det store flertal af brugere. Hjemmesiden er til at fikse, men det vil kræve en masse arbejde, for der er en masse problemer, der skal løses,« sagde han.

De første dage efter hjemmesiden åbnede, var der 14,6 millioner besøgende. Mængden af ansøgningerne skabte problemer i form af skærme, der frøs, og fejlmeddelelser. Og i sidste ende forhindrede det brugerne i at tilmelde sig en sygeforsikring.

I USA er folk ikke automatisk dækket af en sygeforsikring, men med Obamas sundhedsreform sikres over 32 millioner mennesker medicinsk hjælp, hvis de bliver syge. Republikanerne er store modstandere af reformen, som de mener vil være en katastrofe for den amerikanske økonomi.

Healtcare.gov kører i 36 stater, og 700.000 personer har foreløbig tilmeldt sig sygeforsikringen. Det Hvide Hus’ plan er, at syv millioner amerikanere er dækket af en sygeforsikring inden slutningen af marts.

Sundhedsreformen - også kaldet Obamacare - blev vedtaget i Kongressen i 2010, men skal først træde i kraft i 2014.