Obama har »fuld tillid« til CIA trods hacker-beskyldninger

Præsident Barack Obama har »fuld tillid« til CIA-chef John Brennan, siger Det Hvide Hus, efter CIA er blevet beskyldt for at have hacket en række senatorers computere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Efter at formanden for det amerikanske senats efterretningsudvalg, Dianne Feinstein, tirsdag beskyldte efterretningstjenesten CIA for at have hacket sig ind på computere tilhørende kritiske senatorer og udspioneret Kongressen, slår Det Hvide Hus fast, at præsident Barack Obama har »fuld tillid« til CIA.

»Præsidenten har fuld tillid til John Brennan (CIA-chef, red.) og efterretningstjenesten og til vores fagfolk i CIA,« siger talsmand for Det Hvide Hus Jay Carney på et pressemøde ifølge Reuters.

»Vi tager alt, hvad hun (Feinstein) siger meget alvorligt, og vi tager i det hele taget dette meget alvorligt. Men jeg har ikke tænkt mig at kommentere på forhold, der er under efterforskning eller under gennemgang af de relevante myndigheder,« tilføjer talsmanden.

Ifølge Dianne Feinstein har CIA hacket sig ind på computere, som tilhører senatorer, der har forlangt, at CIAs afhøringsmetoder sættes under lup, og fjernet nogle dokumenter.

»Jeg er stærk bekymret over, at CIAs metoder meget vel kan have været et brud på magtdelingen i den amerikanske forfatning,« lyder det ifølge AFP fra Dianne Feinstein.

CIA har ifølge Feinstein gennemsøgt computere tilhørende senatsmedlemmer, der var ved at forberede en rapport, der gennemgår CIAs kontroversielle og nu skrottede afhøringsmetoder.

»Jeg har bedt om en undskyldning og en erkendelse af, at CIAs ransagning af computerne var upassende. Jeg har ikke modtaget noget som helst,« siger Dianne Feinstein.

CIA nægter at have hacket sig ind på computerne.