Obama gæster Jon Stewart i nat

Hvis man vil nå ud til unge amerikanere, så skal man på ”The Daily Show” med Jon Stewart. Og det er, hvad præsident Obama gør i nat.

Præsident Obama gæster Jon Stewart i "The Daily Show". Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Watson / Robyn Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går blev Jon Stewart udnævnt til USA's mest indflydelsesrige person. I dag interviewer han så en af de mindre indflydelsesrige – præsident Barack Obama. Det er første gang, en siddende præsident deltager i Stewarts populære show, ”The Daily Show.”

Interviewet vil blive sendt torsdag morgen klokken fem dansk tid, og præsident Obama deltager ikke bare for at pleje omgang med den amerikaner, der har mere indflydelse end ham. Han deltager også for at nå ud til de vælgere, der er allersværest at nå ud til, og som overvejende stemmer demokratisk – unge vælgere.

Næsten en tredjedel af amerikanere mellem 18 og 29 år ser ”The Daily Show” eller dens ligesindede ”The Colbert Report” på Comedy Channel, og ifølge en undersøgelse fra Pew Research får 20 pct. af de unge deres politiske nyheder der.

Demokraterne og præsident Obama har brug for hver en stemme ved midtvejsvalget i næste uge og ikke mindst ved senatsvalget. Ifølge de seneste målinger kan Demokraterne fastholde deres flertal i Senatet, men i fire stater står valgene næsten snorlige, og derfor kan det gøre en forskel at få unge vælgere ud og stemme.

Jon Stewart og Stephen Colbert har i weekenden kaldt til et politisk massemøde på The Mall i weekenden, ikke mindst for at imødegå den konservative TV-vært Glenn Beck, som tidligere i valgsæsonen trak – alt efter hvem, der foretager optællingen – mellem 80.000 og 250.000 tilhængere til et tilsvarende møde i Washington.