Obama forsøger at berolige Netanyahu om iransk atomaftale

Arkivfoto af  USAs præsident Barack Obama (th.) og Israels premierminister Benjamin Netanyahu under et møde i det Ovale Værelse i Det Hvide Hus i september 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL

USA: USAs præsident, Barack Obama, ringede søndag til den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, for at diskutere den internationale aftale om Irans atomprogram, der har vakt vrede i Israel. Det rapporterer flere nyhedsbureauer.

»Præsidenten fortalte premierministeren, at han ønsker, at USA og Israel med det samme indleder konsultationer angående vores bestræbelser på at forhandle om en omfattende løsning,« sagde talsperson for Det Hvide Hus Josh Earnest ifølge AFP.

Ifølge Reuters har Barack Obama og Benjamin Netanyahu i deres samtale bekræftet, at det fortsat er et fælles mål at forhindre Iran i at udvikle atomvåben.

»Præsidenten understregedes, at USA vil stå fast på vores engagement med Israel, som har god grund til at være skeptisk over Irans intentioner,« sagde Josh Earnest ifølge Reuters.

Blot få timer efter de seks stormagter, der førte forhandlingerne med Iran, annoncerede, at aftalen var faldet på plads, erklærede Benjamin Netanyahu, at der var tale om en »historisk fejltagelse«.Barack Obama siger, at atomaftalen med Iran afskærer landets mest sandsynlige veje mod udviklingen af en atombombe og fastholder, at hvis Iran ikke opfylder aftalerne inden for seks måneder, så vil USA genindføre sanktioner og øge presset på landet.

BNB