Obama fordømmer journalistdrab i skarpe vendinger

Kampen mod Islamisk Stat bliver lang og hård, understreger den amerikanske præsident, Barack Obama, efter endnu en amerikansk journalist er blevet henrettet af IS.

Præsident Barack Obama er i disse dage i Tallinn i Estland til et NATO-topmøde om situationen i Ukraine. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAK: Den amerikanske præsident, Barack Obama, fordømmer i kraftige vendinger Islamisk Stats (IS) henrettelse af den amerikanske journalist Steven Sotloff.

»Vi lader os ikke skræmme. Deres grusomme handlinger samler os som nation. Retfærdigheden vil ske fyldest,« sagde Obama på et pressemøde onsdag formiddag i Estland, hvor han er på besøg forud for NATO-topmødet i Wales.

Barack Obama understregede, at kampen mod IS bliver en langvarig affære.

»Det bliver ikke en uge, en måned eller seks måneders arbejde. På grund af det, der er sket i Syrien, er kampen blevet hårdere. Det tager tid at etablere en regional koalition,« sagde han uden at komme nærmere ind på, hvilke reaktioner henrettelsen kan føre til.

Videoen, hvor Steven Sotloff halshugges, blev offentliggjort tirsdag aften. Onsdag har USAs nationale sikkerhedsråd fastslået, at videoen er ægte. Dermed er Steven Sotloff den anden amerikanske journalist, IS har henrettet i løbet af få uger.

»Steven blev taget fra os på en grusom måde. Vi kan ikke forestille os den smerte, som de, der kendte ham - hans mor, hans far, hans søskende - nu føler,« sagde Obama på pressemødet.