Obama fordømmer henrettelse af japaner

Præsidentens erklæring tages som udtryk for, at en video der viser henrettet gidsel er ægte.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Junko Kimura-Matsumoto

USA: Præsident Barack Obama fordømmer lørdag aften henrettelsen af det japanske gidsel, Haruna Yukawa, som Islamisk Stat i en video har lagt på nettet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den officielle erkendelse af, at videoen og henrettelsen er ægte, er endnu ikke kommet fra nogen officiel side. At Obama går ud med en fordømmelse og en kondolence til gidslets familie og den japanske nation, tages dog ifølge internationale medier som udtryk for, at videoen er autentisk.

Den skulle blandt andet vise, et andet japansk gidsel sammen med den dræbte, hvis hoved er skilt fra kroppen. Det andet gidsel, journalisten Kenji Goto, skulle desuden sige på videoen, at Haruna Yukawa er blevet dræbt.

I en erklæring udsendt af Det Hvide Hus, lyder det fra Obama:

»Vores medfølelse i dag er hos det japanske folk for deres frygtelige tab.«

Den japanske regering sagde tidligere på aftenen, at den ikke kunne verificere ægtheden af videoen, men premierminister Shinzo Abe kalder indtil videre det, der er sket, for en uhyrlig volds- og terrorhandling.

Samtidig kræver han, at Kenji Goto bliver frigivet.

Islamisk Stat krævede en løsesum på 200 millioner dollars inden for 72 timer, ellers ville gidslerne blive dræbt. Tidsfristen udløb fredag.