Obama fjerner Cuba fra USAs terrorliste

Det Hvide Hus oplyser, at præsident Barack Obama vil fjerne Cuba fra den liste over lande, der i amerikanske øjne »sponsorerer terrorisme«.

Foto: MANDEL NGAN. Præsident Barack Obama (th) med Cubas præsident Raul Castro 11. april i Panama.
Læs mere
Fold sammen

USA: Den amerikanske præsident, Barack Obama, er ved at tage endnu et vigtigt skridt i retning af at normalisere forholdet mellem USA og Cuba. Ifølge Det Hvide Hus vil han fjerne Cuba fra USAs såkaldte terrorliste, skriver flere amerikanske medier heriblandt The Washington Post.

Det Hvide Hus skriver på Twitter, at Obama har forelagt Kongressen rapporter og certificeringer, som angiver hans intention om at få Cuba streget fra listen.

Barack Obama beordrede en gennemgang af Cubas status i december, hvor han også gjorde det klart, at de to lande er ved at slutte et halvt århundredes fjendtligheder.

På listen er de lande, som i amerikanske øjne »sponsorerer terrorisme«. Det er en betingelse fra Cubas præsident, Raul Castro, at Cuba bliver slettet fra den upopulære liste, hvis der skal genoprettes diplomatiske forbindelser.

USA er for længst stoppet med at beskylde Cuba for at støtte terrorisme.

Cuba blev sat på den lidet flatterende liste i 1982 for at støtte marxistiske oprørere i Latinamerika. De eneste andre lande på listen er Iran, Syrien og Sudan.