Obama får sin egen private Twitter-konto

Efter seks år får Barack Obama sin egen Twitter-konto, der skal vise en mere privat side af den amerikanske præsident.

Sådan så det ud, da præsident Barack Obama udsendte sit første tweet fra sin nye konto, POTUS. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: To twitter-kontoer er åbenbart ikke nok for præsident Barack Obama, der mandag har annonceret, at han har tilmeldt sig en tredje konto ved navn POTUS (President of The United States).

Det skriver amerikanske Time Magazine.

Kontoen skal fungere som en mere personlig profil. I det første tweet fra USAs præsident gør han det klart, at han har ventet længe på at få lov til at vise en mere privat side af sig selv på twitter.

»Hello, Twitter! Det er Barack. Virkelig! Efter seks år giver de mig endelig min egen konto,« siger han med henvisning til, at det er hans kampagnefolk, der kontrollerer de andre kontoer.

På mindre end en halv time fik kontoen næsten 100.000 følgere, og det er steget minut for minut, og mandag aften er han tæt på at runde en million.

Det Hvide Hus har meddelt, at den nye konto skal tillade præsidenten at engagere sig direkte med det amerikanske folk.

»Præsident Obama er forpligtet til at gøre sin administration til den mest åbne i historien. POTUS vil give amerikanerne et nyt mødested til at engagere sig om de spørgsmål, der betyder mest for dem,« skriver en blogger for Det Hvide Hus, der annoncerede den nye konto.

I forvejen har præsident Obama kontoerne WhiteHouse og BarackObama, der administeres af hans kampagnefolk. Han er en af verdens mest fulgte personer på det sociale medie.