Obama er kold overfor muslimrygter

Barack Obama er ikke bekymret over rygter om, at han er muslim, selvom tvivl om hans religiøse forhold kan skabe politiske problemer.

Foto: JEWEL SAMAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's præsident, Barack Obama, er ikke bekymret over en forholdsvis ny meningsmåling, der viser, at næsten hver femte amerikaner fejlagtigt tror, at han er muslim.

- Det er ikke noget, som jeg kan bruge al min tid på at bekymre mig om, siger Obama til tv-stationen NBC.

- Jeg kommer ikke til at bekymre mig over alle mulige rygter, som cirkulerer derude. Hvis jeg brugte min tid på at jage dem, så ville jeg ikke få arbejdet særligt meget, siger han.

Meningsmålingen fra analyseinstituttet Pew viser, at 18 procent af amerikanerne tror, at Obama er muslim, selvom han er kristen. Præsidenten mener selv, at misinformationen stammer fra nye medietyper.

- Der er en mekanisme, et netværk af misinformation som i en æra med nye medier bliver kværnet ud hele tiden, siger han.

Støtter moske-byggeri

Pew-Målingen blev foretaget, inden Obama i forrige uge kastede sig ind i debatten om opførelsen af et islamisk kulturcenter og moské to gader fra det sted i New York, hvor muslimske terrorister i 2001 styrede to passagerfly ind i World Trade Center.

Obama sagde dengang, at muslimer har samme rettigheder til at bygge tilbedelsessteder i USA som andre religiøse samfund.

Mandag valgte Obama igen at støtte op om landets grundlæggende religionsfrihed.

- Dette er noget, som jeg føler meget stærkt for. Jeg respekterer følelserne på den anden side. Og jeg ville forsvare deres ret til at udtrykke sig lige så intenst, siger Obama.

/ritzau/Reuters