Obama er ikke muslim

Han hedder jo Hussein til efternavn... hans far var jo muslim... han er nu meget venlig ved palæstinenserne... han går jo ind opførslen af en moské nær Ground Zero... og er han overhovedet amerikansk statsborger?

Snakken går - og den går meget stærkt i den amerikanske blogosfære og på talk-shows på lokalradioer og stærkt højreorienterede TV-kanaler - og så er det ofte lige meget, at det hele er noget vrøvl. En løgnekampagne, der begyndte, da Barack Obama blev en seriøs præsidentkandidat, har nu fået luft under vingerne, viser en måling fra Pew Research Center:

Hver femte amerikaner identificerer nu - fejlagtigt - præsidenten som muslim. Det er dobbelt så mange som for et år siden. Hver tredje republikaner betegner ham som muslim. Obama er kristen - og det har han utallige gange fastslået. Alligevel er der kun en tredjedel i målingen, der tror på ham.

I Det Hvide Hus er man - ifølge Washington Post - dybt bekymret over, at det er lykkedes for præsidentens modstandere at overbevise så mange amerikanere om løgnen.

Det betyder eksempelvis, konstaterer avisen, at mange vælgere fejlagtigt vil opfatte Obamas principielle støtte til opførslen af en ny moské nær Ground Zero som et signal om religiøs støtte.