Obama: Briternes indflydelse er størst i EU

Den amerikanske præsident blander sig i briternes EU-afstemning under sit besøg i London.

London: USA's præsident, Barack Obama, trækker torsdag aften overskrifter, efter at han kort efter at være ankommet til Storbritannien skriver i et indlæg i avisen Daily Telegraph, at briterne gør klogest i at stemme ja til at blive i EU.

Obama er på officielt besøg for at møde blandt andre premierminister David Cameron og dronning Elizabeth, der netop er fyldt 90. Han understreger dog også, at han er dybt optaget af briternes EU-afstemning 23. juni.

- De nationer, der gør deres indflydelse mest gældende, er de nationer, der tager kollektivt ansvar. Det er det, der bliver krævet af store nationer i dag, skriver Barack Obama, der ikke lægger skjul på, hvad han synes om briternes afstemning.

- Som jeres ven, så lad mig fortælle jer, at EU gør Storbritannien endnu større, skriver Barack Obama.

- Samarbejde om at dele efterretninger, bekæmpe terrorisme og skabe job og vækst vil være langt mere effektivt, hvis der bliver endnu mere samarbejde på tværs af Europa, siger præsidenten.

Obama skriver, at briternes EU-afstemning har stor betydning for USA.

- De titusinder af amerikanere, der hviler på Europas kirkegårde, er et stille vidnesbyrd om, at vores sikkerhed og vores velfærd er forbundet, skriver Obama.

Efter Obamas besøg i London tager han til Tyskland for at mødes med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og andre EU-ledere.

/ritzau/