Obama afviser republikansk forslag om at hæve gældsloft

Pressefolk venter foran Det Hvide Hus i Washington efter et møde torsdag aften, dansk tid, mellem republikanernes John Boehner og præsident Barack Obama. Imens venter resten af verden i spænding på en løsning af gældsloftkrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den amerikanske præsident, Barack Obama, afviste natten til fredag dansk tid et forslag fra republikanerne om at hæve USAs gældsloft midlertidigt, skriver The New York Times.

Ifølge avisen afslog præsidenten den republikanske plan om at udskyde en mulig amerikansk gældskrise med seks uger, da planen ikke betød genåbning af regeringen.

Den republikanske flertalsleder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, og hans republikanske partifæller måtte dermed sent torsdag aften gå hjem uden en budgetløsning efter en times møde med præsidenten i Det Hvide Hus.

Hans republikanske partifælle Eric Cantor kaldte ikke desto mindre budgetmødet »meget brugbart«. Han oplyste ifølge Reuters efter mødet, at samtalerne om budgetkrisen ville fortsætte senere.

Det Hvide Hus oplyste ifølge nyhedsbureauet Reuters natten til fredag, at Barack Obama havde haft »et godt møde« med de republikanske politikere. Herfra lød meldingen desuden, at der ikke var lagt en konkret plan for de næste skridt mod at få en budgetaftale på plads, men at præsidenten så frem til yderligere forhandlinger med både republikanerne og demokraterne.

Store dele af den offentlige sektor i USA har været lukket ned siden 1. oktober, da det ikke er lykkedes de amerikanske politikere at nå til enighed om en budgetaftale for regnskabsåret 2014, der blev indledt på den dato.

BNB