Obama advarer amerikanere mod Isaac

Den amerikanske præsident vil undgå at »lave en Bush« og opfordrer berørte amerikanere til at følge myndighedernes instrukser, når stormen Isaac rammer kysten.

Foto: JOSHUA ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt imens den tropiske storm, som har fået navnet Isaac, har kurs mod fastlandet, opfordrede Barack Obama tidligere tirsdag fra Det Hvide Hus amerikanerne til at tage stormvarslet alvorligt.

- Tiden er ikke til at udfordre skæbnen eller ignorere myndighedernes advarsler. Man skal tage det her alvorligt, siger Barack Obama ifølge Reuters.

Det sker lige inden, han tager af sted på en to dages valgkampstur rundt i USA, og præsidenten gør klart, at han tager stormen meget alvorligt. Han har således tidligere kritiseret eks-præsident George Bush for hans mangelfulde håndtering af orkanen Katrina, der ramte New Orleans for syv år siden. Det forventes, at Isaac vil ramme samme område, og Obamas tale bliver derfor set som et forsøg på at tage en lignende katastrofe i opløbet.

- Mens vi forbereder os på, at Isaac rammer os, vil jeg opfordre alle beboere på golfkysten til at høre efter lokale myndigheders råd og følge deres instruktioner, også hvis det betyder, at man skal evakuere, siger Obama og tilføjer:

- Jeg vil, både under og efter orkanen har ramt, sikre, at det nationale katastrofeberedskab, Federal Emergency Management Agency (FEMA), gør alt, hvad det kan for at hjælpe amerikanere i forbindelse med den her farlige storm.

På en direkte ordre fra Obama har FEMA i den seneste uge således forberedt sig på Isaac.

- Men det sværeste arbejde ligger fortsat forude, lyder det fra præsidenten.