Nytårsmirakel: 16-årig bjergbestiger overlever fald fra 160 meter

130 mennesker er omkommet på det amerikanske Mount Hood i Oregon. Mandag var en 16-årig tæt på at blive nummer 131.

I de sidste hundrede år har Mount Hood i Oregon kostet 130 bjergbestigere livet. Den 16-årige dreng, som mandag faldt næsten 160 meter ned, overlevede ved et mirakel. Han slap med en benskade. Her ses redningsmandskabet fra en ulykke sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: TERRAY SYLVESTER

En 16-årig dreng er som et rent nytårsmirakel sluppet med livet i behold, på trods af at han mandag faldt næsten 160 meter ned fra Mount Hood i den amerikanske delstat Oregon.

Alle omkring ham troede ellers, at den unge bjergbestiger ville blive dødsoffer nummer 131 på det populære klatrebjerg, som med sine 3.429 meter er det højeste i delstaten, der ligger i USAs nordvestlige hjørne.

Den lokale sherif i Clackamas takker på Twitter alle de frivillige, som efter faldulykken trådte til og – med ski under fødderne og en redningsbåre – sørgede for at få den tilskadekomne teenager sikkert ned af bjerget og bragt til behandling på det nærmeste hospital.

Han blev hentet ned af dusinvis af hjælpere fra 3.200 meters højde.

Ifølge flere lokale medier er den 16-årige dreng sluppet fra faldulykken med en benskade.

Mount Hood er et meget populært mål blandt klatrere og bjergbestigere.

Bjerget har formentlig gennem tiden krævet flere end de 130 dødsofre, der er blevet registreret gennem de sidste hundrede år.