Nyt spor i Palme-mordet: Har politiet fået mordvåbnet efter 30 år?

Svensk politi har fået indleveret en revolver, som kan være mordvåbnet i en af Sveriges største kriminalsager

Palme-efterforskere afslører nu, at de kan udpege gerningsmanden for mordet på Olof Palme. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske statsminister Olof Palme blev skudt og dræbt i februar 1986. Nu er der kommet et nyt spor i sagen, efter svensk politi har fået indleveret en revolver, som måske er mordvåbnet.

Det var politi-professoren Leif GW Persson, som har afleveret revolveren til politiet. Det er dog ikke ham, som har været i besiddelse af den. Han fik den afleveret af en anonym person for få dage siden i Göteborg. Det skriver svenske Expressen.

Nu skal politiets kriminaltekniske afdeling foretage en prøveskydning, som skal afgøre om revolveren vitterligt er våbnet, der tog livet af Olof Palme. Der er dog et problem, og det er, at de projektiler, som politiet har fra mordet ikke er i specielt god stand. Derfor er det ikke sikkert, at en såkaldt ballistisk undersøgelse med sikkerhed kan afgøre om revolveren blev brugt i Palme-mordet.

»Det vil aldrig være muligt med fuldstændig sikkerhed at sige, at det her er mordvåbnet,« vurderer journalist og forfatter Lars Borgnäs, der har skrevet to bøger om Palme-mordet.

Selvom det vil blive anset som et slags gennembrud i sagen, hvis revolveren er drabsvåbnet, så mener politi-professor Leif GW Persson ikke, at det nødvendigvist bliver lettere at finde frem til drabsmanden. Ifølge ham er det umuligt at sige, hvor mange 'mellemled', revolveren har været gennem, før den er endt hos ham og derefter politiet.

Den anonyme person sendte allerede i 2014 et affyret projektil til professoren, som professoren sendte videre til myndighederne. Projektilet viste sig at være af samme kaliber, som det der dræbte Olof Palme.

Derudover viste politiets analyse, at projektilet havde nogle af de samme spor - som de to kugler, der ramte og dræbte Olof Palme, da han var på vej hjem fra biografen med sin kone.

Og det er så den samme anonyme person, som Leif GW Persson er kommet i kontakt med efterfølgende.