Nyt politiskyderi mod sort mand i USA skal undersøges

En optagelse viser en sort handicaphjælper, der bliver skudt i benet af politiet, mens han ligger på jorden.

På det seneste har der været demonstrationer over hele USA mod overdreven magtanvendelse fra politiet især mod sorte mænd. Scanpix/Joshua Lott Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miami. Et nyt kontroversielt politiskyderi mod en ubevæbnet sort mand i USA vækker forargelse i landet, og skudepisoden skal nu undersøges af det amerikanske justitsministerium.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En videooptagelse fra en mobiltelefon viser handicaphjælperen Charles Kinsey, der ligger på ryggen med hænderne over hovedet i North Miami, Florida.

Han forsøger at forklare to betjente, som sigter på ham med deres våben, at han blot prøver at berolige en autistisk mand, som er stukket af fra det bosted, hvor Kinsey arbejder.

- Det er kun en legetøjsbil, han har i hænderne, råber Charles Kinsey til betjentene med henvisning til den autistiske mand, der sidder ved siden af ham.

- Jeg er en adfærdsterapeut, der arbejder på et bosted, råber Kinsey, mens han opfordrer sin patient til at lægge sig ned og være stille.

Ifølge Charles Kinseys egen forklaring skyder en af betjentene ham alligevel i benet.

- Jeg spurgte ham: Sir, hvorfor skød du mig?

- Det ved jeg ikke, lød svaret fra betjenten ifølge Kinseys forklaring.

Politiet oplyser i en erklæring, at betjentene reagerede på et alarmopkald, der gik på, at en bevæbnet mand truede med at begå selvmord.

Betjenten, der affyrede skuddet, er blevet midlertidigt suspenderet, mens hændelsen bliver undersøgt af myndighederne.

På det seneste har der været demonstrationer over hele USA mod netop overdreven magtanvendelse fra politiet især mod sorte mænd.

Politidrab på to sorte mænd i henholdsvis Baton Rouge i Louisiana og St. Paul i Minnesota blev efterfulgt af angreb på politiet i blandt andet Dallas og Baton Rouge. I alt blev otte betjente skudt og dræbt i de to angreb.

/ritzau/