Nyt politidrab på sort teenager udløser protester

Folk samles ved gerningssted i St. Louis og råber mod politiet, efter endnu en ung, sort mand er blevet dræbt af politiet i USA.

ARKIVFOTO. Demonstranter foran politiets hovedkontor i Ferguson i oktober. Da politiet skød og dræbte den 18-årige Michael Brown udløste det omfattende demonstrationer i hele landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Indbyggere er ifølge Reuters begyndt at strømme til den tankstation i forstaden til St. Louis, hvor politiet tirsdag skød og dræbte en 18-årig sort teenager.

Ifølge politiet pegede den dræbte mod en politibetjent med et håndvåben, da han og en anden mand blev råbt an på tankstationen, hvorefter den 18-årige blev skudt.

Drabet skete tæt på byen Ferguson, hvor den ubevæbnede Michael Brown tidligere i år blev skudt af politiet. Det drab udløste omfattende uroligheder i mange amerikanske storbyer.

Ifølge den lokale avis, St. Louis Post-Dispatch har flere end et halvt hundrede mennesker taget opstilling ved tankstationen, der nu er afspærret, og hvor de står og råber mod politiet, der arbejder på stedet.

Ifølge oplysningerne er stemningen spændt og mindst tre er på nuværende tidspunkt blevet arresteret.

En video fra stedet viser ifølge Reuters røg, og desuden kan der høres store brag, men det er ikke klart, hvor bragene kommer fra.

Det seneste drab fandt sted i forstaden Berkeley, der blot ligger få kilometer fra forstadsbyen Ferguson, hvor Michael Brown blev skudt.