Nyt politidrab i USA: Skød sort mand i ryggen

Endnu en sort amerikansk mand er blevet dræbt af politikugler. En hvid betjent er blevet sigtet for drab i South Carolina.

Foto: Michael B. Thomas. Debatten om racisme i det amerikanske politi raser efter flere skudepisoder, hvor sorte er belvet dræbt. Her er det en demonstration mod racisme i St. Louis,  Missouri, i januar i år.
Læs mere
Fold sammen

En video viser, hvordan den 50-årige sorte mand Walter Scott tilsyneladende var i færd med at flygte fra politiet, da han blev skudt og dræbt.

»Når du tager fejl, tager du fejl,« lyder det fra byens borgmester, Keith Summey, der uddyber:

»Hvis du træffer en dum beslutning, er jeg ligeglad med, om du står bag skjoldet eller bare er en borger på gaden - du bliver nødt til at leve med den beslutning.«

Betjenten med pistolen var den hvide betjent Michael Slager fra North Charleston, der nu er blevet sigtet for drab, skriver Reuters.

Videoen, der er  blevet vist i amerikansk TV, at Water Scott løber væk fra politimanden, der tilsyneladende truer med en strømpistol. Strømpistolen bliver dog erstattet af et skarpladt våben og efterfølgende affyrer betjenten en række skud ind i ryggen på den flygtende mand, der falder om.

Efterfølgende ligger betjenten den livløse Scott i håndjern.

Walter Scott blev i første omgang stoppet på grund af en ødelagt baglygte, skriver Reuters.

Episoden sparker yderligere gang i debatten om racisme i det amerikanske politi, der har raset, efter en anden hvid betjent sidste år skød og dræbte den 18-årige sorte amerikaner Michael Brown i Ferguson i delstaten Missouri.

Se den voldsomme video her.

BNB