Nynazistisk par opkaldte deres søn efter Hitler: Nu er de blevet smidt i fængsel

Parret er sammen med fire andre blevet fængslet for medlemsskab af højrenational gruppe.

Den 22-årige Adam Thomas poserer her på flere billeder –   i øverste venstre hjørne i Ku Klux Klan-tøj med sin nyfødte søn i armene, så med en kniv, dernæst med hans kæreste Claudia Patatas og deres søn, så med den tætte ven Darren Fletcher, og til sidst med en armbrøst. Fold sammen
Læs mere
Foto: WEST MIDLANDS POLICE / HANDOUT

Deres hjem var et »alter for ekstrem racisme«, og deres søn er opkaldt efter Hitler.

Men nu er 22-årige Adam Thomas – som ifølge the Guardian har iført sig en Ku Klux Klan-hætte på billeder med sin nyfødte søn i armene – og hans 38-årige partner Claudia Patatas – som ifølge samme avis mener, at »alle jøder skal sendes i døden« - blevet idømt fængselsstraf.

Det sker for deres medlemsskab af en højrenational gruppe, som blev forbudt i Storbritannien i 2016. Gruppen hedder National Action og vil – ifølge dommeren i sagen – bruge »seriøs vold og mord« til at »vælte demokratiet« i landet. Det skriver The Telegraph.

Adam Thomas fik seks år og seks måneder, mens Claudia Patatas skal afsone fem år.

I alt seks personer blev tirsdag dømt for at være medlemmer af gruppen. En af dem var parrets tætte ven, Darren Fletcher, som også fik fem års fængsel.

Retten hørte blandt andet, hvordan Darren Fletcher havde lært sin datter at heile, og at han havde sendt en besked til Patatas, da han »endelig fik hende til at gøre det«.

Parret forklarede blandt andet i retten, hvordan de begge var klar til at »slå et mixed-race barn ihjel« – det vil sige et barn, hvis forældre havde forskellig etnicitet, skriver The Guardian.

»Det ubehagelige regime, du og Thomas tilbeder, og som I ønsker at pålægge dette land, gjorde - og ville gøre - nøjagtigt det,« lød det fra dommeren.

Adam Thomas er tidligere sikkerhedsvagt ved Amazon og er to gange nægtet optagelse i militæret. Han blev ikke bare dømt for sit medlemskab af National Action, men også for at eje en såkaldt »terrorist-manual« – Anarkistens Kogebog. Det er en guide til, hvordan man kan lave hjemmelavede bomber. Claudia Patatas er bryllupsfotograf og oprindeligt fra Portugal.

De to har sammen begået hærværk mod mindesmærker fra Anden Verdenskrig, skriver The Guardian, og var ifølge dommeren »lige ekstreme« i deres holdninger og handlinger. Deres hjem var pyntet med puder dekoreret med små swastika-tegn, og på billeder ses de med store nazi-flag.

Til Adam Thomas sagde dommeren: »Dit hjem med Patatas var et regulært alter for ekstrem racisme«.

Ud over de tre blev også Daniel Bogunovic, 27 år, som leder af den højrenationale gruppes lokale celle idømt seks år og fire måneders fængsel. Derudover blev gruppens »bankmand«, Joel Wilmore på 24 år, og den lokale celles »sikkerhedsvagt«, 26-årige Natha Pryke også idømt fængsel.