Nyheder fra udlandet i kort form

Ian Brady dræbte i begyndelsen af 1960'erne fem - de blev alle bortført, tortureret og myrdet. Flere af børnene blev efter deres død fundet begravet ved Saddelworth Moor ved Pennines i det nordlige England. Ian Brady blev i 1966 fænglset for sammen med sin medsammensvorne, Myra Hindley, at have begået mordene, som de begge senere indrømmede at have stået bag. Myra Hindley døde i fængsel i 2002. Nu er Ian Brady død i en alder af 79 år. Det skriver engelske Mirror. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Ukraine anklager russiske hackere for angreb på præsident

KIJEV: Ukraine anklagede tirsdag russiske hackere for at gennemføre et organiseret angreb mod den Ukrainske præsident, Petro Porosjenkos, hjemmeside.

Angrebet ses som et modsvar til en beslutning fra Kijev om at indføre sanktioner mod en række russiske computerfirmaer.

Tirsdag indførte Ukraine restriktioner mod Ruslands største internetbaserede firma, Yandex, samt en række andre firmaer.

Den officielle forklaring på formålet med de ukrainske restriktioner mod Rusland er, at man vil sikre landet mod netop hackerangreb.

Det skrev det ukrainske sikkerhed- og forsvarsministerium i en erklæring.

/ritzau/Reuters

 

Skjold beskytter fængsel mod droner

LONDON: Et usynligt skjold, der først opdager droner, og som dernæst aktiverer en form for elektronisk forstyrrelse over hele bygningen, skal snart installeres i et fængsel på en ø i Den Engelske Kanal.

Fængslet på den britiske kanalø Guernsey begynder installeringen i juli som et modsvar på trafikken med ubemandede modelfly ind og ud over fængslets mure, fortalte fængslets leder tirsdag.

Dronerne bruges til at bringe en række illegale genstande ind over fængselsmurerne, blandt andet narkotika, våben, og mobiltelefoner.

Det nye værn vil forstyrre signalerne til dronerne, så operatøren pludselig står med en blank skærm.

/ritzau/AFP

 

Avis: Trumps mulige russerlæk byggede på info fra Israel

WASHINGTON: Da USA's præsident, Donald Trump, videregav muligt fortrolige oplysninger til blandt andre den russiske udenrigsminister ved et møde, kom efterretningerne fra Israel.

Det skrev The New York Times tirsdag. Ifølge avisen var det anonyme embedsmænd, som er kommet med oplysningen. Embedsmændene er angiveligt en nuværende og en tidligere medarbejder med kendskab til efterretningerne, der blev givet til USA.

Ifølge The Washington Post var informationerne fortrolige og risikerer at afsløre en kilde inden for Islamisk Stat (IS).

Derudover havde USA ifølge avisen ikke fået grønt lys fra den udenlandske tjeneste bag oplysningerne til at dele dem med russerne.

/ritzau/

 

Iraks hær: Islamisk Stat er tæt på sammenbrud i Mosul

BAGDAD: Irakiske styrker har indtaget næsten 90 procent af det vestlige Mosul fra Islamisk Stat, og jihadisterne i den irakiske storby er "på randen af et totalt nederlag", oplyste talsmænd for den Irakiske hær tirsdag.

De irakiske styrker indledte en omfattende offensiv for at genindtage Mosul for næsten syv måneder siden. Hæren indtog først den østlige del af byen og er nu tæt på også at have kontrol over den vestlige del.

General Yahya Rasool, som er talsmand for Iraks øverste militære fælles kommando, sagde at Islamisk Stat nu kun har kontrol over lidt mere end 10 procent af det vestlige Mosul.

Oberst John Dorrian, som er talsmand for den amerikanskledede internationale koalition mod Islamisk Stat, siger, at enden er nær for jihadisterne i Mosul.

Jihadisterne har nu kun kontrol over nogle få byområder nær den gamle bydel, lyder det.

/ritzau/AFP

 

Svensk politi finder liget af ung kvinde

HUDIKSVALL: Det var en 19-årig savnet kvinde, som politiet tirsdag fandt i en sø i det mellemste Sverige.

Politiet overvejede at sigte tre tilbageholdte mænd for drab.

Ifølge anklagemyndigheden havde den døde kvinde ydre tegn på vold på kroppen. Det peger i retning af, at hun blev slået ihjel.

Kvinden forsvandt natten til søndag, og familien slog alarm. De tre mænd, der alle er i 20'erne, blev anholdt natten til mandag.

Politiet vil ikke oplyse, hvilken forbindelse de tre anholdte har til den forsvundne kvinde.

/ritzau/TT

 

Berygtet sadistisk børnemorder er død

LONDON: Ian Brady, Storbritanniens mest berygtede seriemorder, er død i det topsikrede fængsel, hvor han var anbragt. Han blev 79 år.

Brady og hans partner Myra Hindley mishandlede og myrdede fra 1963 til 1965 fem børn nær Manchester. Hindley døde i 2002.

De blev begge anholdt i 1966 og i første omgang dømt for tre mord. De indrømmede senere at have begået to mere.

De blev kendt som Moors-morderne, efter fire af deres ofre blev fundet nedgravet i nationalparken Saddleworth Moore lidt over 25 kilometer øst for Manchester.

Advokater, der repræsenterede Brady, meddelte allerede i januar, at han i flere år havde været sengeliggende og døende.

/ritzau/AFP

 

Berømt mexicansk journalist dræbt

MEXICO CITY: Den mexicanske journalist Javier Valdez, der var berømt for sine reportager om den kriminelle underverden i Mexico, er dræbt, efter at ukendte gerningsmænd åbnede ild mod hans bil.

Angrebet fandt sted mandag i Culiacan i den mexicanske stat Sinaloa.

Fotografier viser liget af Valdez, der ligger midt på en gade. Den bredskyggede hat, som han ofte bar, er faldet til jorden midt mellem gule cirkler, som markerer, hvor kugler har ramt.

Valdez er den femte journalist, som er dræbt siden marts. Det gør Mexico til det farligste land i verden for journalister at arbejde i. Mordraten i landet er på sit højeste siden narkokrigen i 2011.

/ritzau/Reuters

 

Retssager på vej i flygtningeskeptiske lande

STRASBOURG: De medlemslande, der ikke vil modtage EU's omfordelte kvoteflygtninge, kan snart se frem til retssager.

I en ny statusrapport forlanger EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, handling nu.

- Hvis ikke der sker noget før den næste rapport i juni, vil kommissionen ikke tøve med at bruge sin magt ifølge traktaterne og åbne procedurer for overtrædelser, sagde Avramopoulos tirsdag.

EU-Kommissionen udpeger Ungarn, Polen og Østrig som de eneste lande, der endnu ikke har modtaget en eneste omfordelt flygtning.

- Det er i strid med deres juridiske forpligtelser, skriver kommissionen.

Danmark er på grund af retsforbeholdet ikke omfattet af omfordelingen.

/ritzau/

 

Østrig afholder valg i utide

WIEN: De politiske partier i Østrig blev tirsdag enige om, at der skal udskrives parlamentsvalg til 15. oktober.

Det indvandringskritiske Frihedsparti (FPÖ) håber at kunne udnytte en føring i meningsmålingerne til efteråret. Partiet står til at blive det største i det nye parlament med omkring 30 procent af stemmerne.

Østrigs udenrigsminister, Sebastian Kurz, blev søndag ny partileder i det konservative folkeparti (ÖVP). Det skete, efter at han havde skabt vrede i det socialdemokratiske parti ved at bryde en koalition med partiet.

Efter planen skulle vælgere først til valg i efteråret 2018.

/ritzau/Reuters