Nye mistænke er eftersøgt i nordkoreansk drabssag

Politiet i Malaysia leder efter fire mænd, der er mistænkt i sagen om drabet på halvbror til Nordkoreas leder.

Læs mere
Fold sammen

Kuala Lumpur. En spektakulær sag om drabet på Kim Jong-nam, der er halvbror til den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, udvikler sig.

Politiet i Malaysia oplyser således søndag morgen, at yderligere fire personer er mistænkt for at være indblandet i drabssagen.

I forvejen er fire personer anholdt.

Politiet leder efter fire mænd fra Nordkorea i alderen 33 til 57 år, har en repræsentant for politiet oplyst på et pressemøde.

Den 45-årige Kim Jong-nam døde efter et overfald i den internationale lufthavn i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, mandag aften.

Kim Jong-nam var på vej til det kinesiske spillemekka Macau, da han angiveligt blev snigmyrdet af to kvinder. Ifølge malaysisk politi sprøjtede kvinderne en væske i ansigtet på ham, da han ventede på at boarde sit fly.

Kim Jong-nam henvendte sig til personalet på grund af stærke smerter. Personalet sørgede for, at han kom under medicinsk behandling i lufthavnen, men han døde i ambulancen på vej til hospitalet.

De fire mænd, som nu er eftersøgt i sagen, fløj fra Malaysia samme dag, som drabet fandt sted, oplyser politiet. Det er ikke oplyst, hvor de rejste hen.

Politiet i Malaysia forsøger nu at finde frem til mændene i samarbejde med det internationale politisamarbejde Interpol.

Den dræbte Kim Jong-nam og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, havde ikke samme mor.

Efter at være vokset op i Pyongyang blev Kim Jong-nam som otteårig flyttet til Moskva. Her boede han sammen med sin mor, den sydkoreanske skuespiller Song Hye-rim. I slutningen af 1980'erne vendte han hjem til Nordkorea.

Kim Jong-nam var for mange år siden udset til at gå i sin far, Kim Jong-ils, fodspor. Men han faldt i unåde og har i årevis været i eksil.

Ifølge styret i Sydkorea blev angrebet på ham udført på ordre fra Nordkorea.

/ritzau/AFP