Nye fredsforhandlinger begynder i februar

En kvartet bestående af USA, FN, Rusland og EU skal ifølge Condoleeza Rice skubbe til en ny fredsproces i Mellemøsten.

Der skal fut under fredsprocessen i Mellemsøsten.

USA´s udenrigsminister Condoleeza Rice, der har rejst rundt i Mellemøsten de seneste dage, er nu landet i Berlin for at mødes med kansler Angela Merkel for blandt andet at drøfte fredsprocessen.

Rice sagde i går til Reuters, at de fire medlemmer af kvartetten, der skal bane vej for freden, at forhandlerne mødes i begyndelsen af februar. Her skal jorden gødes for kontakt mellem de israelske og palæstinensiske ledere.

Forleden lød det fra Condoleeza Rice, at hun ville kalde den israelske premierminister Ehud Olmert og pælæstiensernes leder Mahmoud Abbas sammen for at drøfte en palæstinensisk stat.

- Forberedelserne til det møde tager tid, måske et par uger, sagde Rice ved en pressekonference med et andet medlem af kvartetten - nemlig udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier fra Tyskland, der har formandsskabet for EU i dette halvår.

- Jeg mener, det er gavnligt med et møde i kvartetten før mødet med de palæstinensiske ledere, sagde Rice, som har opbakning fra en række europæiske lande til at involvere kvartetten mere i fredsprocessen.

- Der er mange idéer om, hvordan vi får den israelsk-palæstinensiske fredsproces tilbage på sporet. Jeg mener, at vi må tale sammen for at få ideerne til at spuille sammen, sagde Rice i går aftes i Berlin.