Nye dokumenter: Britisk parlament var centrum for pædofiliringe

I chokerende dokumenter fra et britisk parlamentsmedlem påstås det, at menige medlemmer af det britiske parlament og flere ministre var med i fem pædofiliringe i 70erne og 80erne.

Arkivfoto fra det britiske parlament. Fold sammen
Læs mere
Foto: PA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række chokerende dokumenter kæder nu det britiske parlament sammen med en omfattende sag om fem pædofiliringe i 1970erne og 1980erne.

Dokumenterne, som det britiske parlamentsmedlem John Mann har overdraget til Scotland Yard, viser ifølge britiske medier, at ministre og menige parlamentsmedlemmer for 30-40 år siden angiveligt var med i fem pædofiliringe - og måske også medvirkede til mord på mindreårige drenge.

John Mann, der er valgt for arbejderpartiet Labour, har brugt et halvt år på at gennemtrevle tilgængelige oplysninger, og han har ifølge avisen The Daily Telegraph fundet belæg for, at 22 tidligere og nuværende parlamentsmedlemmer, af dem 13 tidligere ministre, har været med i pædofiliringene.

Ifølge avisen The Sunday Times har John Mann udpeget en eksklusiv ejendom på Dophin Square i den britiske hovedstad London, hvis lejligheder angiveligt blev brugt til sexovergreb på mindreårige, der blev leveret af kriminelle bander.

Til The Daily Telegraph har John Mann sagt, at de 22 navne er værd at efterforske.

»Nogle af beviserne er ubegribeligt stærke. Det her er ikke Mickey Mouse-ting,« siger han til avisen.

En af de beskyldninger, der er kommet frem, stammer fra en nu voksen mand kaldet »Nick«, der hævder, at han under en af sexfesterne overværede et konservativt parlamentsmedlem slå en 12-årig dreng ihjel. Han hævder også at have set en konservativ minister overvære, hvordan to mænd ved en anden lejlighed så til, mens to mænd dræbte en anden dreng.

I sidste måned stod en pensioneret embedsmand frem og hævdede, at hans søn blev myrdet for 33 år siden og blev offer for pædofiliringene i parlamentet.

Politiet undersøger allerede påståede sexovergreb på et børnehjem i det sydlige London, og her mener John Mann at have fundet bevis for, at to tidligere sexofre blev myrdet, fordi de planlagde at gå til myndighederne med information om overgrebene på børnehjemmet. Begge omkom i brande under mystiske omstændigheder.

De to mænds død er ifølge ham »utvivlsomt forbundet med misbrug af børn og er potentielt knyttet til en større skandale«,« siger han til TV-kanalen Sky News.