Nye Disney-film får resten af året premiere i biografen først

Disney satser på, at folk verden over vender tilbage til biograferne i lanceringen af resten af årets film.

Disney har for nylig udgivet »Black Widow«, hvor Scarlett Johansson spiller hovedrollen, på streamingtjenesten Disney+, samtidig med at filmene fik premiere i biograferne. Det har ført til kritik fra desperate biografer. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disney har besluttet at give resten af sine nye film i 2021 debut i biografen, inden filmene rammer diverse streamingtjenester.

Det oplyser underholdningsgiganten sent fredag.

Meldingen kan give et rygstød til biograferne, som har kæmpet med coronanedlukninger og med at få folk tilbage i salene efter hele eller delvise genåbninger.

Disney har ellers for nylig udgivet flere større film – blandt andet »Black Widow«, hvor Scarlett Johansson spiller hovedrollen – på streamingtjenesten Disney+, samtidig med at filmene fik premiere i biograferne.

Det har ført til kritik fra blandt andet desperate biografer, som har mistet indtjening.

»Der er kun én måde, hvorpå man kan skabe en milliardforretning,« udtalte direktøren for biografkæden AMC Theatres i august.

»Vis film i biograferne først.«

Blandt de Disney-film, der står til at få premiere, er Marvel-filmen »Eternals«. Også Ridley Scott-filmen »The Last Duel« og instruktøren Steven Spielbergs genindspilning af »West Side Story« får premiere i år.

Alle vil de blive vist 45 dage i biografen, før de bliver gjort tilgængelige på streamingtjenester.

Meldingen kommer i kølvandet på, at filmen »Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings« har fået pæn succes med premiere udelukkende i biograferne.

Filmen var den første Marvel-film i to år, der fik premiere kun i biograferne.

Skuespilleren Scarlett Johansson har sagsøgt Disney for at udgive Black Widow på Disney+ samtidig med biografpremieren.

Ifølge skuespilleren var hun i kontrakten garanteret, at filmen først skulle have premiere i biograferne. Hendes løn for filmen er i høj grad baseret på, hvordan filmen klarer sig i biograferne.

/ritzau/AFP