Nye anholdelser i britisk aflytningsskandale

En gruppe tidligere ansatte på den hedengangne News of the World er blevet anholdt af Scotland Yard.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Halvandet år efter den britiske avis News of the World drejede nøglen om, ruller skandalen, der blev tabloidavisens endeligt, stadig.

Seks personer, der tidligere har været ansat på News of the World, er onsdag morgen blevet anholdt af Scotland Yard, der vil stille spørgsmål om den omfattende telefonaflytning, som avisen udsatte både medlemmer af det britiske kongehus og en række kendisser for. Det skriver The Guardian.

Alle seks anholdte er journalister eller tidligere journalister, og fem ud af de seks bliver tilbageholdt i London, mens deres hjem er ved at blive ransaget.

Da News of the Worlds ulovlige metoder blev afsløret, nedsatte politiet en gruppe, der via »Operation Weeting« blev sat til at optrevle sagen.

»Detektiverne har identificeret det, som de mener, er endnu en sammensværgelse blandt en række medarbejdere på det hedengangne News of the World,« oplyser en talsmand for Metropolitan Police i London.

News of the World-skandalen begyndte for alvor at rulle i 2010, da det kom frem, at flere af avisens journalister havde hacket adskillige personers telefoner, og året efter meddelte ejeren af avisen, mediemogulen Rupert Murdoch, at avisen ville lukke efter 168 år i trykken.