Ny teknologi skal udrydde terrorindhold fra sociale medier

De store giganter inden for sociale medier vil i samarbejde udvikle tekniske løsninger mod terrorindhold.

Det Google-ejede YouTube, Facebook, Twitter og Microsoft vil i fællesskab forsøge at fjerne terrorrelateret indhold fra deres platforme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucy Nicholson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Google-ejede YouTube, Facebook, Twitter og Microsoft vil i fællesskab forsøge at fjerne terrorrelateret indhold fra deres platforme.

I den forbindelse har virksomhederne oprettet et globalt forum under navnet Global Internet Forum to Counter Terrorism.

Det skal være fundamentet for samarbejdet mellem de sociale medier, mindre tech-virksomheder, civilsamfundet, akademikere, regeringer og overstatslige institutioner som EU og FN.

De store it-giganter vil blandt andet dele tekniske løsninger, som kan fjerne terroristrelateret indhold, og desuden samarbejde med eksperter inden for terrorbekæmpelse.

Oprettelsen af det globale forum er en reaktion på presset fra de europæiske ledere, som har ytret ønske om, at der bliver udviklet teknologi og værktøjer, som automatisk kan opdage ekstremistisk indhold.

Det politiske pres på virksomhederne har også øget udsigten til ny lovgivning på EU-plan.

Tyskland har foreslået, at virksomhederne bag de sociale medier skal kunne få en bøde på op mod 50 millioner euro, hvis hadefuldt indhold ikke bliver fjernet hurtigt.

/ritzau/Reuters