Ny slovakisk regering på plads

Fire slovakiske centrum-højre-partier er blevet enige om at danne regering. Parterne mangler stadig at finde et standpunkt over for EU's økonomiske redningsnet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slovakiet har fået en ny regering, efter at fire at landets centrumhøjre-partier er blevet enige om et regeringsgrundlag. De fire centrumhøjrepartier, der alle har lovet at holde igen med de offentlige finanser, opnåede ved valget i starten af juni et flertal med i alt 79 pladser i parlamentet.

Men selv om, partierne er blevet enige på de fleste områder, mangler den nye regeringskoalition stadig at finde et fælles standpunkt i forhold til det europæiske økonomiske sikkerhedsnet på 750 milliarder euro.

Den afgående regering med den socialdemokratiske premierminister Robert Fico i spidsen støttede EU's finansielle sikkerhedsnet.

Slovakiet, der er euroområdets fattigste medlem, skal efter planen skyde omkring 4,5 milliarder euro i puljen, som blev oprettet af eurozonens regeringer som støtte til lande, der ender i økonomiske vanskeligheder som eksempelvis Grækenland.

Den nye regering forventes at blive udnævnt af præsident Ivan Gasparovi i løbet af onsdag.

/ritzau/Reuters