Ny Ronald Reagan melder sig ind i valgkamp

Fred Thomson træder nu ind i USA's valgkamp. Ligesom Ronald Reagan er han tidligere skuespiller og klassisk konservativ. Meningsmålinger giver ham medvind.

Der kan blive rørt godt rundt i den republikanske valggryde, når 64-årige Fred Thompson næste uge officielt melder sig på banen i kampen om at blive sit partis præsidentkandidat. Rygterne har længe svirret om, at Thompson ville træde ind i valgkampen, og torsdag blev rygterne så til fakta, da Thomsons egen lejr meddelte, at han bliver officiel kandidat 6. september. Thompson har før siddet i Kongressen som republikansk senator. Derudover er han også Hollywood-skuespiller, og det har fået mange til at sammenligne ham med Ronald Reagan, der var USA's præsident fra 1981 og otte år frem.

Websiden Real Clear Politics præsenterede for nylig gennemsnittet af den seneste tids meningsmålinger i forbindelse med præsidentvalget. Her lægger Thompson sig på andenpladsen blandt de republikanske kandidater kun overgået af den tidligere borgmester i New York Rudy Giuliani.

/ritzau/