Ny påsat brand på planlagt asylcenter i Sverige

Endnu en påsat brand på asylcenter i Sverige i nat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Brandene på kommende asylcentre i Sverige synes at fortsætte.

Natten til torsdag er endnu en bygning, som var planlagt til at huse asylansøgere, gået op i flammer. Dermed er flere end ti asylcentre rundt omkring i Sverige i år blevet ødelagt af brande, og i mange af tilfældene har politiet mistanke om, at ilden har været påsat.

Nattens brand raserede en kommende asylbolig i byen Oderljunga i Skåne, skriver Skånska Dagbladet.

»Vi mistænker branden for at være planlagt,« siger Stephan Söderholm, som er pressemedarbejder ved Skåne Politis kommunikationsafdeling.

»Redningstjenesten har gjort observationer på pladsen, som tyder på det, men jeg kan ikke gå i detaljer på grund af efterforskningen,« siger han.

Natten til tirsdag gik det ud over et planlagt asylcenter i kommunen Munkedal, og i weekenden blev to bygninger raseret af flammer.

Den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, har torsdag morgen holdt pressemøde om flygtningesituationen i Sverige. Styrelsen anslår, at der kommer op mod 190.000 asylansøgere til Sverige i 2015, og op mod 40.000 af dem vil være uledsagede børn.

Med den kraftige stigning i antallet af asylansøgere har Migrationsverket ikke længere tilstrækkelige ressourcer til at give asylansøgere en ordentlig modtagelse, lyder det. Blandt andet vil der mangle indkvartering for mellem 25.000 og 45.000 i slutningen af i år.