Ny nummer ét i republikansk præsidentræs

Herman Cain er blevet overhalet af den gamle republikanske kending Newt Gingrich i en ny meningsmåling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Newt Gingrich, tidligere leder af Repræsentanternes Hus, fører nu kapløbet om at blive republikanernes præsidentkandidat, viser en meningsmåling, som er lavet for Fox News.

Flere ugers krise hos forretningsmanden og kandidaten Herman Cain, som plages af anklager om seksuel chikane og et håbløs interview om Libyen, kan dermed aflæses i tallene. Cain har i flere uger ligget øverst i meningsmålingerne.

Gingrich har støtte fra 23 procent af de stemmeberettigede ved republikanernes primærvalg. Mitt Romney, der anses for at være den mest midtersøgende kandidat og umiddelbar favorit, ligger lige efter med 22 procent.

Meningsmålingen viser, at Gingrich er tordnet frem på bare tre uger. Sidst i oktober havde han opbakning fra blot 12 procent af de republikanske primærvælgere.

Støtten til Cain er gået fra 24 procent sidst i oktober til 15 procent i den nye måling. Texas-guvernøren Rick Perry støttes af blot syv procent.

Tidligere medarbejdere har anklaget Cain for at have forulempet dem seksuelt. Og tirsdag gav forretningsmanden et interview, hvor hans meget lange pauser i et spørgsmål om Libyen afslørede, at han formentlig har store udenrigspolitiske mangler.

Gingrich var formand for Repræsentanternes Hus mellem 1995 og 1999. Efter midtvejsvalget i 1998, der var en skuffelse for Republikanerne, forlod han Repræsentanternes Hus og har siden primært fungeret som politisk analytiker.

Meningsmålingen, der har 914 deltagere, blev gennemført mellem den 13. og 15. november.

/ritzau/Reuters

INFOshop: Analyseinstitutter har fået bedre styr på økonomien