Ny migrantkaravane har krydset grænsen til Guatemala

En karavane bestående af 600 mennesker fra Honduras er nået til Guatemala. Migranterne har kurs mod USA.

Cirka 300 kvinder og børn blev fragtet i busser til Guatemalas grænse, mens resten af karavanen fortsatte til fods. Jorge Cabrera/Reuters Fold sammen
Læs mere

En ny migrantkaravane, der natten til tirsdag satte kursen mod USA fra Honduras, har onsdag morgen dansk tid krydset grænsen til Guatemala.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Karavanen består af cirka 600 mennesker, hvoraf halvdelen er kvinder og børn.

De mødtes sent mandag aften lokal tid på en busstation i den uroplagede by San Pedro Sula i Honduras. Kvinder og børn blev fragtet i busser til grænsen, mens de resterende cirka 300 mænd gik.

I Guatemala stod 200 politibetjente, soldater og grænsevagter klar, da karavanen ankom og fredeligt fortsatte ind i landet.

Karavanen af mennesker nåede dog ikke langt, før de måtte stille sig op i kø og fremvise gyldige id-papirer for at få lov til at fortsætte.

Gruppen er blevet inspireret af en anden migrantkaravane, der begyndte at bevæge sig mod USA i oktober.

Den første karavane kom primært fra Honduras. I hælene på den fulgte flere grupper - blandt andet fra El Salvador. Migrantkaravanen bestod af 7000 migranter, da den var på sit højeste, vurderede FN.

Efter mere end halvanden måneds rejse nåede cirka 2500 af migranterne den 6. november til den mexicanske grænseby Tijuana.

Her søgte mange ly i en stor sportshal, mens de blev presset af både de mexicanske og amerikanske myndigheder. Sådan har det været siden.

USAs præsident, Donald Trump, vil ikke lukke dem ind i USA og har i den forbindelse beordret flere tusinde amerikanske soldater til grænsen.

Samtidig vil borgmesteren i Tijuana, Juan Manuel Gastelum, af med dem. Borgmesteren mener, at borgere i byen bliver chikaneret af migranterne.

Den nye karavane har planer om at følge samme rute som den første karavane. Det vides dog endnu ikke, om de også har Tijuana som endestation før USA, eller om de vælger en anden mexicansk grænseby.

/ritzau/